Ga naar de inhoud
Doesburg Vertelt logo met straatbeeld

Doesburg vertelt | Een schatkist in wording

De website van Doesburg Vertelt is een schatkist in wording. Een schatkist die tot het eind van het jaar 2020 wekelijks op dinsdag wordt aangevuld met nieuwe verhalen over onze stad. Verhalen die worden verteld door Doesburgers van nu.

Na de opening door onze burgemeester en kinderburgemeester zijn de vertellers van die verhalen onder andere Nicolet Vree, Hans ter Steeg, Jan Ravensteijn, Chris Kors en ‘Simon’ Witjes. Zij vertellen over kleine en grote gebeurtenissen. Hun verhalen gaan over families, huizen, mensen, straten, plekjes, (kroon)jaren, bedrijven, momenten, kunstwerken, voorwerpen en bijzondere uitspraken.

Hun verhalen kunnen gaan over de dag van gister of over lang vervlogen tijden, of over iets daar tussenin. Het worden in ieder geval lekker leesbare verhalen, bedoeld voor jong en oud, niet te lang en niet te kort, en aangekleed met veel beeld, film en geluidsfragmenten. Ook de vorm waarin de verhalen worden gegoten varieert. Behalve tekst is dat soms een lied of gedicht, en dan weer een lezing of sketch.

Begin dus uw dinsdag plezierig en gun u zelf een ‘kwartiertje Doesburg Vertelt’. 

De makers van Doesburg Vertelt

Instagram
WhatsApp