Ga naar de inhoud

Een tijdperk in vogelvlucht

Doesburg heeft een rijke geschiedenis. Dat is nog altijd af te lezen aan al die prachtige straatjes en gevels, met huizen die ooit werden bewoond door bekende en minder bekende mensen. Wil je over die mensen meer weten dan is het Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg de beste plek om een speurtocht te beginnen.

In het Streekarchivariaat ligt bijvoorbeeld het originele testament van de Maastrichtse dominee Menso Heijdenrijk. Je vindt er ook de huwelijkse voorwaarden van zijn dochter Johanna Maria en de Rotterdamse Jacob Gordon en zelfs het aankoopbewijs van de graven van het echtpaar in Leiden.

Jacob is militair en moet daarom vaak verhuizen, maar in Doesburg woont het gezin het langst, zo’n twintig jaar. Hier worden zeven van de negen kinderen geboren. Vandaag de dag zijn er ook buiten het archief nog sporen van deze 18e eeuwse Doesburgse Gordons te vinden. Het was alles behalve een ‘familie Doorsnee’.

Over hun Doesburgse jaren, hun kinderen en hun kleinkinderen gaat het eerste verhaal van Doesburg Vertelt 2020: Het verhaal over de Doesburgse familie Gordon.

> Terug
Instagram
WhatsApp