Ga naar de inhoud

Verborgen verleden van een Doesburgse familie

Vandaag brengt Doesburg Vertelt een eerbiedwaardige Doesburgse familie voor het voetlicht. Maar hebben we hier te maken met een Verborgen Verleden, zoals in het gelijknamige tv-programma; houden de herinneringen op bij opa en oma? Een gesprek met een bekend lid van de familie wijst in die richting. Voor de onderzoekers van Doesburg Vertelt is dat reden genoeg om een genealogische verkenning te starten, een stamboomonderzoek. Precies als in het tv-programma gaan we daarbij steeds verder terug in de tijd. We pakken de mannelijke lijn op in het nu. We starten met generatie nummer 10, met Jesper Pieter Paul Vree, de 17-jarige uit het openingsfilmpje.

Raadsleden vertellen

Deze week ook weer drie raadsleden die als afronding van de editie van 2020 hun keuze uit de eerste twaalf verhalen van 2020 vertellen en toelichten. Elke opname wordt afgesloten met een persoonlijke boodschap van het raadslid. De serie is in februari en maart opgenomen in Gasthuiskerk Doesburg. Kijk en luister naar Kübra Kolukirik Demir, Wim Robbertsen en Henk Beijen.

Doesburg Vertelt: Een schatkist in wording

Doesburg Vertelt 2021 publiceert verhalen uit de geschiedenis van Doesburg. Heeft u een editie gemist? Kijk bij ‘Eerder in Doesburg Vertelt’ om terug te kijken, bijvoorbeeld naar de twaalf verhalen uit 2020.

De makers van Doesburg Vertelt

Instagram
WhatsApp